Click here for compared gadgets review
0 x
Our gadgets love story
Uređaje nam ustupaju proizvođači ili njihove agencije, nekada i maloprodajne trgovine. Svi (ili barem većina njih) uvjerena je da su upravo njihovi proizvodi najbolji odabir na tržištu i rijetko im želite priopćiti nešto drugo.
Ponekad se šokiraju kada objavimo test, ali nekada to uspiju zadržati u sebi..
U današnje doba interneta, Wikileaksa i gomile blogova, navikli su na popuštanje i susprežu se od širenja utjecaja. Neki uređaj možda i ne uspijemo dobiti na test, a mogućih razloga je pregršt. Prije svega, postoji gomila novinara koji za druge medije rade isto što i mi. Testiraju gadgete. Zato se snalazimo na različite načine. Mi se trudimo ne objaviti test uređaja koji još nije dostupan na našem tržištu. Ne testiramo uređaje koji nikada neće biti dostupni kod nas, osim ako nisu prvi model iPhonea ili Motorola RAZR XT910. Većini uređaja koji nam stignu na test odmah bismo dali ocjenu 9 ili 10.


Jednostavno obožavamo nove, svježe ispod čekića, zapakirane gadgete.

Zato što jednostavno obožavamo nove, svježe ispod čekića, zapakirane gadgete. Čim ih "razdjevičimo" (proces raspakiravanja, skidanja folija... sve do prvog uključivanja i daljnjeg "mučenja"), njihova ocjena pada, čak i ako na njima piše Apple. Do kraja tjedna kada ih moramo vratiti, prođu svakakve torture. I suviše smo kritični, to nam je u krvi. Neke uređaje nam se ne da testirati, naprosto zato što su dosadni. To također utječe na njihovu ocjenu. Rijetko, vrlo rijetko, neki gadgeti nam padnu na pod s određene visine što također ocjenjujemo u testu. Prijenosna računala nam nikada nisu pala i neće nam pasti.


Od 1 do 10!

Ocjene dajemo od 1 do 10 za svako područje od ergonomije, izgleda, sve do tehničke osnovice i subjektivnog dojma u korištenju. Ukupna ocjena se generira kao prosjek spomenutih ocjena. Ocjena 5 znači "dobar", prosječan i već znamo da će nas netko ubijati u mozak na kavi i putem telefona samo zato što je njihov uređaj prosječan. Tko im je kriv što imaju 65 sličnih modela u ponudi kojima je nasumično oduzimana jedna funkcija kako bi pokrili sve segmente kupaca. Većina uređaja ima ocjene iznad 5 iako neki nažalost (nisu promašeni nego nam se jednostavno nisu svidjeli) dobiju i manje. Uzmite to u obzir! I trudimo se ne pogriješiti više od jedne ocjene +/-. Gledamo i ocjene na stranim portalima iako i oni nekad vrludaju i pod utjecajem su različitih izvora.

U svakom slučaju, za vas se u svakom te(k)stu trudimo dati sve od sebe. Geekovi će uvijek biti nezadovoljni, pljuvat će nas jer ništa ne znamo, ali zapravo nas to ni ne zanima. A možda su i zaposlenici neke od tvrtki koje proizvode uređaje... Što mi ipak nismo skloni vjerovati.

Vaš Usporedi.hr
Editor's choice
DSLR accessories that every beginner needs
Having only a DSLR camera is not enough for a good photo. In addition to the knowledge, you need to have a few extra accessories that will enhance the quality of your photos, and we bring them in this text.
Advantages of IPS display
From the screen which we watched, we came to the display that we can touch. In this evolution diagonal grew, and so have advanced a variety of display technologies (matrix). One of them, today synonymous of quality is IPS.
Hello World! GdgtCompare is launched...
Hello guys! We present you GdgtCompare.com, our new english based website for portable gadgets comparison. We will be covering news, reviews, topics and a lot more.
[VIDEO] Hands-on preview: Samsung Galaxy A3 and Galaxy A5
New series of smartphones from Samsung consists of Galaxy A5 (5-inch) and Galaxy A3 (4.5-inch) beautifully designed and shaped in metal body, with slim design and advanced hardware inside. We tried them out shortly after Samsung's presentation.